Eva Frids blogg

Eva Frids blogg

Vidare i ickevetet

Mina funderingarPosted by evafrid.se Sun, October 21, 2012 19:54:08
Ja, så har jag varit vetefri i 21 dagar. Eller i alla fall nästan. Den där grillmackan jag åt på konserten är enda "fusket". Det konstiga är att jag efter den dagen fick både ont i huvudet och ont i fötterna. Jag säger inte att det har samband med grillmackan, men jag kan heller inte säga att det inte har det.

Enligt vad Davis skriver i boken Brödberoende är det risk för att den som äter vete efter att ha hållit upp, just får smärtsymptom. Och det läste jag inte förrän igår så det jag kände dagarna efter grillmackan är i alla fall inte påverkat av vad jag läst i boken.

Jag bara noterar detta kroppsliga symptom och sedan får jag se. För övrigt märker jag inte så himla stor skillnad, kanske lite lättare i magen och kanske lite lättare om baken...Det känns som om jag förlorat något gram i vikt, men det är för lite för att jag ska vara helt säker. Jag har dessutom under de här senaste dagarna ätit litet godis och druckit ett par öl.

Skillnaden torde vara än större för en riktig veteoman än för mig som kanske ändå inte åt så himla mycket vete. I alla fall var mitt intag, innan detta VETEnskapliga experiment, av kritvitt vetemjöl i stort sett minimalt. Eftersom vi bara använder dinkel hemma hos oss, blir det vitt mjöl bara när jag äter någonstans där det serveras, typ fik eller när jag blir bjuden. Men nu säger jag nej tack till det också annars försvinner idén med mitt test.

Nej tack, jag äter inte vete. Om William Davis har rätt i sin bok Brödberoende borde i stort sett alla se över sin vetekonsumtion. Vi ökar i vikt, lider av alla möjliga sjukdomar och parallellt med det äter vi mer och mer vete. Det är lätt att hitta ett samband för den som vill.

I lördags avslutade vi årets grillsäsong. Hamburgare, hemlagade, med tillbehör. De andra åt vanligt hamburgerbröd medan jag bakade egna. Mandelmjöl, ägg, riven ost och bakpulver. Klickade ut runda kakor på plåten och strödde över sesamfrön. Fungerade hur bra som helst och saknade inte det vanliga brödet alls.

Jag har bestämt mig för att vara vetefri i minst en månad, men helst tre eftersom det ofta är en tid som anges i Brödberoende. Tror också att kroppen behöver tid på sig att haja att här är det någon förändring som har skett. smiley