Eva Frids blogg

Eva Frids blogg

En viktig röst

Mina funderingarPosted by evafrid.se Fri, June 16, 2017 08:50:25


Människor har troligen alltid uppfattat den egna tidsandan och sättet att leva som krävande. Den gamla tiden stångas mot den nya, alla generationer möter sina utmaningar, men jag tillåter mig ändå att tycka att tiden vi lever i nu är extra krävande på grund av detta otroliga informationsflöde som varje dag sköljer över oss i översvämningsfart samt allt vi ska lära oss att acceptera.


Det finns naturligtvis mycket som är bra med att vi är omvärldsorienterade, men åtminstone en av baksidorna är att vi får veta så mycket om saker och ting att vi invaggas i tron att vi måste leva upp till en mängd föreställningar om hur livet ska vara.

I själva verket behöver vi inte så mycket för att känna livets verkliga värden, det upptäcker vi inte minst när vi förlorar någon familjemedlem eller på något annat sätt råkar ut för att livet plötsligt förändras, så varför låter vi oss förledas till detta hetsiga sätt att leva som i dag?

Häromdagen hörde jag några ord som kändes för stora att ignorera, "dö inte med musiken kvar inom dig". Med andra ord, lyssna på din inre, viskande röst, den har något viktigt att säga dig. Du kanske, fast du inte tror det, kan förverkliga något du drömmer om, det behöver inte vara stora saker som ger dig energi, att bara börja lyssna på dig själv kan vara ett stort steg på vägen.

smiley