Eva Frids blogg

Eva Frids blogg

Drömmar

Mina funderingarPosted by evafrid.se Thu, June 29, 2017 22:28:28
När jag var lite över 20 år kom jag i kontakt med något som hette drömterapi. Vårt inre språk fascinerade mig så jag började gå hos en terapeut som hade drömtolkning som verktyg. Ända sedan dess har jag tolkat mina egna drömmar och har också gått en utbildning för att lära mig mer. Det är kul med drömmar!

I dag erbjuder jag själv drömguidning i min verksamhet, både enskilt och i grupp. Jag använder ordet guidning eftersom det är precis det det handlar om, jag tolkar inte andras drömmar utan visar bara vägen så drömmaren själv upptäcker vad symbolerna betyder. Vi har ett alldeles eget bibliotek med symboler inom oss som är spännande att lära känna.

Vissa drömmar kan sägas vara allmängiltiga, alltså de har ungefär samma betydelse för alla människor.
Ett exempel är att om vi har en stressig tillvaro kan det visa sig i nattens drömmar, kanske drömmer vi att vi ska ut på resa, men glömmer pass, biljetter, har jättemycket bagage som är svårt att få med, barnen är plötsligt borta eller händer något annat strul.
En sådan dröm tyder på att det är någonting under vakentiden som är stressande, det kan vara allt från en känsla av att tiden inte räcker till att vi själva känner att vi inte räcker till.
Genom att titta på drömmen och fundera över symbolerna möter vi oss själva och på sikt lär vi känna vårt eget symbolbibliotek.
Drömmarna vill oss väl så ger vi dem chansen kan de bli våra guider till ett bättre vakenliv.

Och på tal om vakenliv. Händelser under vakentiden kan vi också dra nytta av och tolka som vore de nattdrömmar och det spännande verktyget återkommer jag till i senare inlägg.

Drömhälsningar från mig till dig!
smiley