Eva Frids blogg

Eva Frids blogg

Ett riktigt drömbibliotek

Mina funderingarPosted by evafrid.se Sat, August 25, 2012 18:42:01
En gång i tiden gick jag i drömterapi, ett fantastiskt sätt att lära känna sig själv på, och nu såhär omkring 25 år senare har jag än större behållning av att tolka mina drömmar eftersom jag har sysslat med det så länge.

Våra drömmar är vårt alldeles egna inre bibliotek, bara vi vet vad de olika symbolerna betyder för oss och bara vi kan egentligen tolka våra drömmar. Fast viss hjälp kan vi få av att veta den generella betydelsen av symbolerna. Till exempel om du drömmer om ett fordon kan det symbolisera ditt sätt att färdas genom livet. Om du sitter i baksätet och låter någon annan styra, är det kanske så i verkligheten också. Du låter kanske någon annan styra ditt liv eller lever på ett sätt där du känner att det inte är du som styr.

Att börja tolka sina egna drömmar är som att lära sig ett nytt språk. Ett alldeles fantastiskt roligt språk som för dig närmare dig själv och som du har nytta av i ditt dagliga liv.

En gång var jag i England på semester och drömde där om en tjej som jag egentligen inte kände, men som fanns i min bekantskapskrets hemma i Sverige. Jag blev förvånad över att jag drömde om henne mitt i semestern, det var ju ingen person som jag umgicks med, men så började jag fundera över vad hon symboliserade för mig. För det var ju precis det hon var, en symbol för en känsla. Vi kan ju inte drömma om våra känslor om vi inte har bilder på dem.

Tjejen i fråga var musiker och för mig är musik glädje. Aha, jag blev medveten om att jag hade glömt att ha kul på semestern. Min tolkning blev att mitt inre påminde mig om att fokusera på det roliga och inte det jobbiga och så gjorde jag också.

Våra drömmar vägleder oss, de är den osminkade sanningen om oss själva och vill oss alltid väl.

Eftersom jag själv tycker det är så kul att jobba med drömmar vill jag dela med mig av det jag har lärt mig så i oktober startar jag min första temakväll om drömtolkning. Platsen är Hässleholm och vill du veta mer är du välkommen att höra av dig. Du når mig antingen genom bloggen eller via min hemsida, www.evafrid.se.

smiley