Eva Frids blogg

Eva Frids blogg

Nya tag

Mina funderingarPosted by evafrid.se Fri, April 14, 2017 21:09:59
Hej alla därute!

Nu var det länge sedan jag skrev här på bloggen, dags igen att ta upp tråden. Tiden skriver april 2017 och våren har gjort entré. En tid som jag personligen tycker allra bäst om. Ljuset kommer tillbaka, blåsippor och vitsippor lyser upp alldeles innan musöronen börjar synas på björkarna.
Härligt tycker jag!

Det är ett par år sedan jag skrev här och sedan dess har det blivit en ny bok. Den heter En mamma är alltid en dotter, med underrubriken En liten bok om stora känslor. Idén till den fick jag när min mor dog i mars 2015 och lämnade ett stort tomrum efter sig. En önskan föddes att prata med andra kvinnor vars mödrar inte finns i livet längre och så blev det en intervjubok, rosa och fin.

Min tanke är att den ska följas av flera med olika teman. Jag tycker att vi pratar alldeles för lite om det svåra i privatlivet, var och en ska klara av att sköta sig själv hur svårt det än är. Under åren som jag skrev på sidan En annan sida i Norra Skåne, fick jag många, många mejl och samtal från människor som hade läst något reportage och insett att de inte var ensamma om det de hade varit med om.

Sedan 1990 har jag jobbat som reporter, det jag allra helst sysslar med är reportage om människor, liv och hälsa. I mitt skrivande ser jag mig själv som förmedlare, jag förmedlar andra människors berättelser i förhoppning om att det ska komma både den som ställer upp på reportaget och läsarna till gagn.

Alla vi människor har mycket att dela med oss av till varandra och om vi vågar vara öppna i vår smärta eller med våra erfarenheter kanske vi också kan hjälpa en annan människa att hitta gnistan i sitt liv igen.

Ett sätt att hjälpa är också att bara lyssna utan att delge den som har det svårt några egna berättelser. Den metoden fick jag själv prova på när jag för några år sedan gick en kurs i sorgbearbetning. Bara lyssna, inte säga något om de egna upplevelserna ens i syfte att få den andra att förstå att han eller hon inte var ensam om sina känslor.
Att bara lyssna är att ge sin medmänniska full uppmärksamhet och det är kanske precis vad som behövs i stunden.

Till nästa gång, lev väl därute och var rädd om dig själv!

smileyFill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.