Eva Frids blogg

Eva Frids blogg

Natten tänjer ut tankarna

Mina funderingarPosted by evafrid.se Wed, July 05, 2017 00:17:00
Klockan har precis slagit midnatt och det är tyst i huset. Bara jag är vaken. En stund som jag tycker om, att vara ensam med mina tankar och funderingar och samtidigt ha familjen nära mig.

I en av mina favoritböcker, Herr Gud, det är Anna, säger lilla åttaåriga Anna att mörkret tänjer ut oss. Hon gillar också natten och jag förstår precis vad hon menar. I dagsljus syns allting, för den som kan se förstås, och det lämnar inget åt fantasin.

Anna träffar en hemlös man, han kallas nattmänniska, och frågar varför han tycker om att leva i mörker. Han i sin tur frågar henne om hon tycker om mörker och Anna svarar att det gör hon och förklarar:
– Det tänjer ut en. Det gör lådan stor.
Då skrockar den gamle mannen och säger:
– Minsann, minsann. Anledningen till att jag tycker om mörkret är att i mörkret får du beskriva dig själv. I dagsljus är det andra som beskriver dig.

Hur beskriver vi oss när ingen kan se oss? Och hur vill vi bli beskrivna av andra? Något att fundera på i natten när lådan är stor.

smiley


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.