Eva Frids blogg

Eva Frids blogg

Förverkliga drömmar

Mina funderingarPosted by evafrid.se Mon, July 10, 2017 23:13:39
Alla har vi väl någon form av drömmar som vi skulle vilja förverkliga, men inte vet riktigt hur. Någon dröm är kanske så stor att den känns fånig och vi berättar inte ens om den för att omgivningen inte ska falla i skratt. Den bara ligger där inombords och skvalpar runt utan att veta sin destination, om den har någon.

Andra drömmar är enklare att omsätta i handling, som att lära sig ett nytt språk, spela ett instrument eller bygga någonting. Känslan att ta det där första steget och verkligen göra det vi har gått och tänkt på är den första belöningen.

Till mina skrivarkurser kommer det människor som har en dröm om att skriva en bok. Det kan vara en påhittad historia vars författare vill testa att skicka manuset till förlag och det kan vara en släkthistoria där skribenten har för avsikt att bara dela med sig till den närmaste familjen.

Oavsett intention är det gemensamma för de här skrivsugna personerna att de vill samla sina ord för att de på något sätt ska bevaras och föras vidare. Och har en bokdröm väl börjat gro är det högst troligt att den inte försvinner.

Med livet kommer också erfarenheter av olika slag och många av oss som har närstående som plötsligt har lämnat jordelivet, har blivit varse att vi inte har för evigt på oss. Därför brukar jag säga att om du när en dröm om att skriva något som du önskar ska bli en bok, vänta inte. Du behöver inte följa några regler om hur du ska göra, bara skriv. Du kan alltid rätta till och ändra om i texten när själva innehållet är färdig.

Vilken dröm du än har, se om det är möjligt att förverkliga den. Jag tror egentligen inte att alla drömmar ska bli verklighet, en del kanske bara ska fungera som en drivkraft framåt. Och det är inte så bara, utan drivkraft och vind i seglen blir det stiltje och risken är stor att vi inte rör oss framåt alls.

Vi behöver mål att navigera livet efter och de målen kan vi sätta upp själva. Även om det sedan är vägen dit som är mödan värd, som Karin Boye diktade en gång.

Lev väl! smileyFill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.