Eva Frids blogg

Eva Frids blogg

Spegling

Mina funderingarPosted by evafrid.se Thu, July 13, 2017 23:20:49
Sitter åter så här på kvällen, på väg mot sista timmen före midnatt och funderar. Den här gången på spegling och på möjligheten att lära känna sig själv genom att studera de egna reaktionerna på andra.

När mötet med andra slår an en ton djupt inombords, speciellt användbar är den som klingar jobbigt och negativt, är det som en ficklampa på ett energiläckage. I alla fall tycker jag att det är en konkret beskrivning på min egen känsla kring signalen att här finns något att läka.

De allra flesta av oss råkar någon gång ut för ett möte som öppnar en lucka ner till den där mörka källaren där våra gamla och obearbetade sår bor. Själv vet jag precis vilka möten som öppnar luckan för mig och trots att jag sett mönstret hinner jag ofta inte reagera förrän jag tappat fotfästet.

Men eftersom jag tycker det är spännande att utvecklas på insidan och eftersom jag har inställningen att vi människor är varandras spegelbilder, hämtar jag upp mig från källaren snabbare i dag än för några år sedan.

Det fina i kråksången är att om det jag tycker är negativt hos andra speglar det negativa i mig själv, speglar ju också det jag upplever är positivt hos andra det positiva i mig själv. Så när jag spontant tycker om en person trots att jag inte känner honom eller henne utan möts hjärta mot hjärta på något sätt, brukar jag fundera över vad det är jag tycker om och sedan fyller jag mig själv med svaret.

Det är ju en fantastisk tanke att det jag tycker om hos andra, tycker jag om för att jag har det själv och alltså känner igen det. Jag gillar spegeltekniken!

smiley

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.